Волейболистът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Цветелин Цветанов и тимът на Бенгалуру Торпидоус

...
Волейболистът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Цветелин Цветанов и тимът на Бенгалуру Торпидоус
Коментари Харесай

Цветелин Цветанов: Беше истинско удоволствие да работя с треньор като Дейвид Лий

Волейболистът на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) Цветелин Цветанов и отборът на Бенгалуру Торпидоус приключиха като вицешампиони в индийската Лига Прайм Волей. 

Отборът, воден от олимпийския първенец от Пекин 2008 със Съединени американски щати Дейвид Лий, отстъпи с 2:3 гейма на миналогодишния сребърен медалист Ахмедабад Дифендърс във финала, изигран преди дни.

Малко след идването си в България посрещачът приказва пред BGvolleyball.com за равносметката си след края на сезона, работата си с някогашния американски национал, усещанията от шампионата, и още...
 Българският волейболист Цветелин Цветанов ще играе на край в Индия Българският волейболист Цветелин Цветанов ще играе на край в Индия
Стана вицешампион на Индия, по какъв начин се чувстваш?

Чувствам се удовлетворен и благополучен, че успяхме да стигнем до финала. Разбира се, има и отчаяние след загубата.

Какво не ви доближи да спечелите трофея?

Може би малко повече централизация във значимите моменти и малко повече религия, че можем да спечелим.

Преди това успяхте да успехите миналогодишния първенец, с какво надделяхте?

Наистина доста значима победа за нас, която ни обезпечи присъединяване на финала. Успяхме да се наложим с групова игра - това беше в основата на нашия триумф.

Твой треньор бе олимпийския първенец Дейвид Лий. Какво е възприятието да работиш с персона от такава класа?

Дейвид е извънреден човек, както на терена, по този начин и отвън него. Професионалист отвред. За мен беше същинско наслаждение да имам опцията да работя с него и да науча нови неща.

Какви са усещанията ти от шампионата?

Първенството е доста забавно и много по-различно от европейския волейбол. Нивото е много високо и сигурно след време ще притегля от ден на ден задгранични състезатели.

Когато дойде, по какъв начин те одобриха съотборниците ти?

Още в самото начало тимът и цялото управление ме приема доста добре, бързо успяхме да се сработим и да мислим като един.

А по какъв начин се стигна до самия трансфер?

По много забавен метод - откакто се върнах от Турция, където играех първия полусезон Дейвид Лий се свърза с мен и ме попита дали желая да продължа развиването си в Индия в тима, в който той самият е треньор.

Би ли играл на сходно място още веднъж?

Да, несъмнено идващия сезон, в случай че имам опция, още веднъж бих се върнал там.  Изключително удовлетворен и впечатлен останах от цялото прекарване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР